Even voorstellen

Kim Mourits

Kynologisch instructeur en eigenaar Hondenschool Kim

Vanaf mijn 14e ben ik al actief met het opvoeden en trainen van honden. Ik ben opgegroeid met Rottweilers, maar later ook eigenaar geworden van verscheidene rassen zoals, Rhodesian Ridgeback, Duitse Herder, Border Collie, Duitse Dog en momenteel heb ik een kruising Kaukasische Owcharka x Leonberger en een pure Leonberger. Met mijn eigen honden heb ik zelf veel cursussen gevolgd. Ik heb mijn diploma Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus academie in Lelystad behaald. Ik heb twee seminars van Cesar Milan gevolgd en houd mijzelf op de hoogte van de ontwikkelingen in de kynologie door congressen, lezingen en workshops te volgen. Naast mijn diploma Kynologisch instructeur, heb ik certificaten behaald in o.a. Honden EHBO, Ras&Gedrag En Hondentaal.

Annemieke Boers

Assistent Kynologisch instructeur

Samen met mijn hond Saar trainen we nu ongeveer 2 jaar met veel plezier. Saar is een Border Collie mix. Een perfecte combinatie tussen een actief en leergierig karakter en een heerlijk rustige huishond. Jullie zullen mij voornamelijk op de maandag en dinsdag avonden op het veld gaan zien. Verder beheer ik ook de Facebook en Instagram accounts van de hondenschool. Wil jij vol trots een foto van je hond showen?! Stuur mij dan een berichtje via de social media accounts en dan zorg ik dat jouw trouwe viervoeter op onze pagina komt.

.

 

Onze cursussen 

Puppycursus

meer informatie

Basis 1 of 2

sociale huishond cursus

meer informatie

gevorderden cursus

meer informatie

fun cursus

meer informatie

Het is ook mogelijk om een prive les te volgen. Vermeld dit in het inschrijfformulier

Inschrijven

Onze cursussen 

Puppycursus

meer informatie

Basis 1 of 2 cursus

sociale huishond cursus

meer informatie

gevorderden Cursus

meer informatie

fun cursus

meer informatie

Het is ook mogelijk om prive les te volgen. Vermeld dit in het inschrijfformulier.

Inschrijven

Onze cursussen 

Cursus Menu

Puppy cursus

De basis voor een goed opgevoede hond ligt vooral in de puppytijd. Het is van essentieel belang een goede puppytraining te volgen. Tijdens de puppy cursus krijgt de begeleider handvatten aangereikt om zijn hond op een positieve manier op te voeden met respect voor elkaar.

Inschrijven

Basis cursus 1 of 2

Honden, die eerst de puppy cursus hebben gevolgd bij ons, kunnen direct aan deze cursus beginnen. Ook begeleiders met herplaats honden en honden vanaf 5 maanden oud, die nog geen puppy cursus hebben gevolgd, zijn van harte welkom op deze cursus. Van hen wordt echter gevraagd eerst 1 of 2 privélessen af te spreken om ze zodoende in een passende groep te kunnen plaatsen.

Sociale huishond cursus

Na de puber/basis cursus is er de mogelijkheid om verder te gaan met de cursus Sociale Huishond. U kunt daarbij kiezen om een officieel examen te doen, welke afgenomen wordt door examinatoren van de FHN (Federatie Hondensport Nederland) of een Certificaat Sociale Huishond te behalen aan de hondenschool zelf.

Inschrijven

Gevorderdencursus G&G-B en G&G-1

Bij deze cursus wordende praktische commando’s verder uitgebreid. Apporteren, wegsturen naar de plaats, commando op afstand, los volgen, uit zicht blijven van begeleider en sorteren zitten in het programma.

Inschrijven

Fun cursus

De Fun cursus is voor begeleiders en honden, die het leuk vinden actief te blijven met hun hond en eens wat nieuws willen proberen. Tijdens de cursus, die met de clicker methode gedaan wordt, leert u bijvoorbeeld hoe u uw hond kunt leren deuren te sluiten, zijn poten te vegen, een belletje te rinkelen, in een doos te gaan zitten, op een krukje te klimmen en andere (on)nuttige en leuke zaken.

Inschrijven

Clicker training

Clicker training is een hele diervriendelijke en effectieve manier van trainen die kan worden gebruikt bij alle diersoorten. Clicker training komt oorspronkelijk uit de dolfijnen training en wordt vaak in dierentuinen toegepast bij verschillende dieren. Hulphonden worden meestal met de clicker methode getraind.

Inschrijven