Even voorstellen

Kim Mourits

Kynologisch instructeur en eigenaar Hondenschool Kim

Vanaf mijn 14e ben ik al actief met het opvoeden en trainen van honden. Ik ben opgegroeid met Rottweilers, maar later ook eigenaar geworden van verscheidene rassen zoals, Rhodesian Ridgeback, Duitse Herder, Border Collie, Duitse Dog en momenteel heb ik een kruising Kaukasische Owcharka x Leonberger en een pure Leonberger. Met mijn eigen honden heb ik zelf veel cursussen gevolgd. Ik heb mijn diploma Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus academie in Lelystad behaald. Ik heb twee seminars van Cesar Milan gevolgd en houd mijzelf op de hoogte van de ontwikkelingen in de kynologie door congressen, lezingen en workshops te volgen. Naast mijn diploma Kynologisch instructeur, heb ik certificaten behaald in o.a. Honden EHBO, Ras&Gedrag en Hondentaal.

Als instructeur begeleid ik cursisten op de hondenschool, in de thuis situatie en online. Tevens begeleid ik baasjes met hun honden in losloop gebieden en neem ik af en toe ook honden intern voor een heropvoeding in mijn thuisomgeving.

Caroline van Leijhorst

Kynologisch instructeur

Ik ben Caroline, 51 jaar oud en ben vaak op pad en aan het trainen met Lev, een kruising Labrador/Duitse Herder van 4 jaar. Hiervoor hebben wij ook andere honden gehad. Vrijwel altijd vanuit een herplaatsing. Lev is bij ons gekomen nadat ze heel kort als pup in een ander gezin heeft gewoond. Met veel plezier heb ik met haar de cursussen bij Hondenschool Kim doorlopen. We hebben de oefeningen uit de cursussen altijd op allerlei plekken geoefend en dat maakt dat Lev gemakkelijk overal mee naar toe kan en stabiel is in uiteenlopende situaties. We zijn een hecht team en dat is waar ik ook graag aan bijdraag bij cursisten met hun hond.

Jacqueline van Tol

Kynologisch instructeur

Ik ben Jacqueline, 30 jaar oud en gek op mijn Roemeense herder kruising reu Marley en Nizinny teefje Reef. Marley kwam bij ons wonen met een flinke rugzak en in het trainen met hem heb ik een grote passie gevonden; het begeleiden van honden en mensen (weer) laten genieten met hun hond.
Samen met Reef start voor mij de opleiding therapiehondbegeleider en ik zal haar inzetten op de school waar ik werk.
Twee honden met een totaal andere achtergrond en ontwikkeltempo, waarbij iedere stap, groot of klein, met net zoveel trots ontvangen wordt. Ik help je graag dit gevoel met jouw hond te ervaren!
 
 

Eva Stip

Kynologisch instructeur

Ik ben Eva, 19 jaar en ben in 2020 met mijn Ruwharige Jack Russell Duke als pup terecht gekomen bij Kim. Ik heb met Duke 5 cursussen gedaan. Duke is door de cursussen een leuke en sociale hond geworden. Ik ben begonnen als cursist, daarna zaterdaghulp geworden en nu kynologisch instructeur. Ik had nooit gedacht dat ik instructeur zou worden maar heb mijn passie helemaal gevonden. Ik vind het belangrijk dat de cursisten een leuke, sociale hond krijgen die goed mee kan komen in onze drukke maatschappij. Dat ze een hecht team worden vind ik uiteraard ook erg belangrijk. Ik hoop je hier graag bij te helpen.

.

 

Onze cursussen 

Puppycursus

meer informatie

Basis 1 of 2

sociale huishond cursus

meer informatie

gevorderden cursus

meer informatie

Fun cursus 1 met G&G-B

meer informatie

Het is ook mogelijk om een prive les te volgen. Vermeld dit in het inschrijfformulier

Onze cursussen 

Puppycursus

meer informatie

Basis 1 of 2 cursus

sociale huishond cursus

meer informatie

gevorderden Cursus

meer informatie

Fun cursus 1 met G&G-B

meer informatie

Het is ook mogelijk om prive les te volgen. Vermeld dit in het inschrijfformulier.

Inschrijven

Onze cursussen 

Puppy cursus

De basis voor een goed opgevoede hond ligt vooral in de puppytijd. Het is van essentieel belang een goede puppytraining te volgen. Tijdens de puppy cursus krijgt de begeleider handvatten aangereikt om zijn hond op een positieve manier op te voeden met respect voor elkaar.

Basis cursus 1 

Wanneer je hond 5 maanden of ouder is en je nog geen cursus met hem hebt gevolgd, adviseren we je met deze cursus te beginnen. Je leert je hond niet alleen de basis vaardigheden aan, maar ook hoe je hem regels en grenzen kunt stellen. Deze cursus is geschikt voor alle honden van 5 maanden of ouder. Ook honden uit het buitenland adviseren wij met deze cursus te beginnen.

Basis cursus 2

Deze cursus kan na de puppy cursus of na de basis 1 cursus gevolgd worden. We gaan de puntjes op de i zetten qua gehoorzaamheid en aandacht voor de baas. Er wordt meer van de lijn gewerkt en we werken toe naar een hechtere band tussen hond en baas d.m.v. het lopen van parcours, het spelen van spellen en het doen van gehoorzaamheidsoefeningen.

Gevorderdencursus G&G-B en G&G-1

Wanneer de basis 2 cursus met goed gevolg is afgelegd, kun je doorstromen naar deze cursus. We gaan nu werken met meer afleidingen en dagen de hond uit zijn baas steeds scherp in de gaten te blijven houden. De gehoorzaamheidsoefeningen worden weer uitdagender en voerbeloningen worden drastisch afgebouwd. De aandacht van de baas zelf wordt de grootste beloning voor de hond!

Sociale huishond cursus

Na de Gevorderden cursus is er de mogelijkheid om verder te gaan met de cursus Sociale Huishond. Alles is er in deze cursus op gericht, dat de hond zich vriendelijk en sociaalvaardig naar zowel andere honden, als mensen weet te gedragen en ook in onverwachte situaties kalm kan blijven. We trainen de hond om zich rustig, vrolijk en beleefd te gedragen in onze drukke maatschappij.

Fun cursus

De Fun cursus is voor baasjes en honden, die het leuk vinden actief te blijven met hun hond en eens wat nieuws willen proberen. Tijdens de cursus, die met de clicker methode gedaan wordt, leert u bijvoorbeeld hoe u uw hond kunt leren deuren te sluiten, zijn poten te vegen of een belletje te rinkelen. Ook gaan we verder met uitdagende gehoorzaamheidsoefeningen, zoals commando’s op afstand geven en apporteren.

Clicker training

Clicker training is een hele diervriendelijke en effectieve manier van trainen die kan worden gebruikt bij alle diersoorten. Clicker training komt oorspronkelijk uit de dolfijnen training en wordt vaak in dierentuinen toegepast bij verschillende dieren. Hulphonden worden meestal met de clicker methode getraind.