Even voorstellen

Kim Mourits

Kynologisch instructeur en eigenaar Hondenschool Kim

Vanaf mijn 14e ben ik al actief met het opvoeden en trainen van honden. Ik ben opgegroeid met Rottweilers, maar later ook eigenaar geworden van verscheidene rassen zoals, Rhodesian Ridgeback, Duitse Herder, Border Collie, Duitse Dog en momenteel heb ik een kruising Kaukasische Owcharka x Leonberger en een pure Leonberger. Met mijn eigen honden heb ik zelf veel cursussen gevolgd. Ik heb mijn diploma Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus academie in Lelystad behaald. Ik heb twee seminars van Cesar Milan gevolgd en houd mijzelf op de hoogte van de ontwikkelingen in de kynologie door congressen, lezingen en workshops te volgen. Naast mijn diploma Kynologisch instructeur, heb ik certificaten behaald in o.a. Honden EHBO, Ras&Gedrag en Hondentaal.

Als instructeur begeleid ik cursisten op de hondenschool, in de thuis situatie en online. Tevens begeleid ik baasjes met hun honden in losloop gebieden en neem ik af en toe ook honden intern voor een heropvoeding in mijn thuisomgeving.

Annemieke Boers

Kynologisch instructeur

Sinds 2018 ben ik met mijn Border Collie Saar actief in de hondenwereld. Saar gaat altijd met veel plezier mee naar de hondenschool. Tijdens mijn lessen focus ik me vooral op de verbale en non verbale communicatie van begeleider naar hond. Ik vind het belangrijk dat er een fijne samenwerking ontstaat tussen hond en begeleider, zodat jij jouw hond kan opvoeden tot een betrouwbaar maatje en een heerlijke huishond. Dit alles bereiken we door positief te trainen, maar ook door duidelijke grenzen te stellen aan de hond. Stap voor stap neem ik je mee in de opvoeding van je hond en alles wat daarbij komt kijken. Naast het les geven, heb ik regelmatig honden in huis voor een extern opvoedingstraject en beheer ik de sociale media van de hondenschool.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten.

Esther Leijenaar

Kynologisch instructeur

Ik ben Esther Leijenaar, 24 jaar en heb een Jack Russel herplaatser van 3 jaar oud, Duco. Eigenlijk ben ik aan het afstuderen als sociaal werker binnen het jeugddomein, maar afgelopen jaar heb ik binnen de hondenwereld mijn doel gevonden. Ik vind het enorm leuk om op het veld les te geven en met de cursisten mee te lopen in de opvoeding van hun honden. In een relatief korte tijd zie je hond en baas samen een team worden en leren ze dezelfde taal te spreken. 

Komend jaar start ik de opleiding Spiegeltherapeut waar ik mijn ervaring en kennis als sociaal werker ga leren inzetten binnen coaching met behulp van honden. Zo kan ik mijn beide passies samenbrengen.
 
 
 

.

 

Onze cursussen 

Puppycursus

meer informatie

Basis 1 of 2

sociale huishond cursus

meer informatie

gevorderden cursus

meer informatie

Fun cursus 1 met G&G-B

meer informatie

Het is ook mogelijk om een prive les te volgen. Vermeld dit in het inschrijfformulier

Onze cursussen 

Puppycursus

meer informatie

Basis 1 of 2 cursus

sociale huishond cursus

meer informatie

gevorderden Cursus

meer informatie

Fun cursus 1 met G&G-B

meer informatie

Het is ook mogelijk om prive les te volgen. Vermeld dit in het inschrijfformulier.

Inschrijven

Onze cursussen 

Puppy cursus

De basis voor een goed opgevoede hond ligt vooral in de puppytijd. Het is van essentieel belang een goede puppytraining te volgen. Tijdens de puppy cursus krijgt de begeleider handvatten aangereikt om zijn hond op een positieve manier op te voeden met respect voor elkaar.

Basis cursus 1 

Wanneer je hond 5 maanden of ouder is en je nog geen cursus met hem hebt gevolgd, adviseren we je met deze cursus te beginnen. Je leert je hond niet alleen de basis vaardigheden aan, maar ook hoe je hem regels en grenzen kunt stellen. Deze cursus is geschikt voor alle honden van 5 maanden of ouder. Ook honden uit het buitenland adviseren wij met deze cursus te beginnen.

Basis cursus 2

Deze cursus kan na de puppy cursus of na de basis 1 cursus gevolgd worden. We gaan de puntjes op de i zetten qua gehoorzaamheid en aandacht voor de baas. Er wordt meer van de lijn gewerkt en we werken toe naar een hechtere band tussen hond en baas d.m.v. het lopen van parcours, het spelen van spellen en het doen van gehoorzaamheidsoefeningen.

Gevorderdencursus G&G-B en G&G-1

Wanneer de basis 2 cursus met goed gevolg is afgelegd, kun je doorstromen naar deze cursus. We gaan nu werken met meer afleidingen en dagen de hond uit zijn baas steeds scherp in de gaten te blijven houden. De gehoorzaamheidsoefeningen worden weer uitdagender en voerbeloningen worden drastisch afgebouwd. De aandacht van de baas zelf wordt de grootste beloning voor de hond!

Sociale huishond cursus

Na de Gevorderden cursus is er de mogelijkheid om verder te gaan met de cursus Sociale Huishond. Alles is er in deze cursus op gericht, dat de hond zich vriendelijk en sociaalvaardig naar zowel andere honden, als mensen weet te gedragen en ook in onverwachte situaties kalm kan blijven. We trainen de hond om zich rustig, vrolijk en beleefd te gedragen in onze drukke maatschappij.

Fun cursus

De Fun cursus is voor baasjes en honden, die het leuk vinden actief te blijven met hun hond en eens wat nieuws willen proberen. Tijdens de cursus, die met de clicker methode gedaan wordt, leert u bijvoorbeeld hoe u uw hond kunt leren deuren te sluiten, zijn poten te vegen of een belletje te rinkelen. Ook gaan we verder met uitdagende gehoorzaamheidsoefeningen, zoals commando’s op afstand geven en apporteren.

Clicker training

Clicker training is een hele diervriendelijke en effectieve manier van trainen die kan worden gebruikt bij alle diersoorten. Clicker training komt oorspronkelijk uit de dolfijnen training en wordt vaak in dierentuinen toegepast bij verschillende dieren. Hulphonden worden meestal met de clicker methode getraind.